Geçtiğimiz Kasım ayında İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrikli amiral gemisi SUV modeli EX90’nın tanıtımını gerçekleştirdi. 3 sıra koltuklara sahip olan araç, sunduğu geniş iç mekanı ve gelişmiş sürüş teknolojileriyle birçok kişi tarafından oldukça sevildi. Şirket, Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında aracın daha lüks versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi.

Volvo EX90 Excellence olarak adlandırılan model, standart araçlara kıyasla 2 sıra koltuklarla bizlerin karşısına çıkıyor. Ayrıca daha da rahat bir mekan sunmak adına arkada orta konsol tarafından ayrılan bağımsız iki koltuk yer alıyor. Koltukların arasında oldukça büyük bir buzdolabı karşımıza çıkıyor. Koltuklarda konforu artırmak adına yastıklar bulunuyor.

Galeri: Volvo EX90 Excellence (2023)

Orta konsolda doğal ahşap kaplama ve Orrefors kristal kontrolör yer alıyor. Bu kristal sayesinde aracın içerisindeki koku dağılımını ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca ahşap bölge sayesinde koltukların ısıtma ve soğutma özelliklerini, ambiyans aydınlatmalarını kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca koltuklarda masaj özelliği de sunuluyor.

Volvo tarafından aktarılanlara göre aracın koltukları geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretilen yün karışımlı kumaşla kaplandı. Dış tasarıma gelirsek burada çok fazla değişiklik bizleri karşılamıyor. Excellence donanıma özel çift renk seçeneği ve özel tasarlanan 22 inç boyutundaki aerodinamik jantlar kullanıcılara sunuluyor.

Aracın teknolojisi standart modelle hiçbir farklılık içermiyor. İç mekanda bizleri yine 14.5 inç boyutundaki multimedya ekranı ve gelişmiş sürüş teknolojileri karşılıyor. Şirket ilk olarak EX90 Excellence modelini Çin’de sunacak. Aracın üretimi bu yılın 4. çeyreğinde Çin’de ve ABD’de başlayacak.

Volvo, aracın Çin verilerine göre 650 km menzil sunabileceğini aktardı. Araçta 111 kWh’lik bir batarya bulunacak. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak olan araç, 503 beygir güç ve 910 Nm tork üretebilecek.