Lancia, uzun zamandır yayınladığı konsept teaser'larına bir yenisini daha ekliyor. Tarihler 15 Nisan'ı gösterdiğinde marka yeni bir konsept otomobil tanıtacak ki bir kez daha söz konusu otomobilin bir önizlemesi ile karşınızdayız. Haberimizin kapak fotoğrafında inceleyebileceğiniz görselde, araca yukarıdan bir bakış atılıyor.

Aracın çatı kısmında yer alan büyük beyaz dairenin işlevi ile ilgili şimdilik bir bilgimiz ve tahminimiz bulunmuyor. Bununla birlikte, görüntüyü incelediğimizde arka camı çevreleyen, yanlardan uzanan yatay çizgileri de fark ediyoruz. Lancia'ya göre, bunlar 1970'lerdeki Lancia Beta HPE'yi ve Venedik panjurlarından ilham alan yapısını anımsatmada önemli bir rol oynuyor.

Lancia Konsept Teaser

Burada incelediğimiz konseptin iki kapılı bir coupe olduğuna dair büyük umutlarımız var. Yukarıda inceleyeceğiniz önceki teaser'lardan biri de bunu kanıtlar nitelikte. Yatay çizgiler arka cama kadar ahenkli bir şekilde ulaşıyor. Alt taraflarda da markanın ikonik Stratos'unda gördüğümüze çok benzeyen yuvarlak bir arka lamba tasarımı mevcut. Hatırlatmak isteriz ki Lancia, ışıkların ilham kaynağı olarak Stratos'u öne sürmüştü. 

Kulislerde konuşulanlar ve bizim kulağımıza gelenlere göre, bu yeni konseptin bir üretim modeli olarak faaliyet göstermesi pek mümkün gözükmüyor. Öyle ya da böyle, marka CEO'su Luca Napolitano'ya göre araç markanın geleceğini hepimize gösterecek.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Napolitano'nun, "Lancia Concept, önümüzdeki on yılın marka manifestosudur. Geride bıraktığımız kasım ayında Lancia Tasarım Günü'nde sunulan üç boyutlu Lancia Pu+Ra Zero'nun evrimini temsil eden yüzde 100 elektrikli bir konsept otomobilden bahsediyoruz. Tasarım, sürdürülebilirlik, teknoloji ve elektrifikasyon açısından gelecek modellerde mevcut olacak." ifadelerini kullandığını belirtmek isteriz.