Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, geçtiğimiz aylarda yeni nesil Kona’nın tanıtımını gerçekleştirdi. Küçük boyutlu SUV yeni nesliyle birlikte tamamen elektrikli versiyonunu da devam ettiriyor. Şu anda çeşitli donanım seviyeleriyle araç karşımıza çıksa da hala en performanslı N versiyonu tanıtılmadı. Ancak son yapılan açıklamalara göre sportif versiyon bizleri şaşırtacak. 

Yeni Kona Electric modelinin tanıtımı sırasında Berlin’de şirketin EV Stratejisi Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Sang Hyeon Park, yeni nesil Kona N için belirleyici faktörün Ioniq 5 N olacağını belirtti. Bu doğrultuda yeni nesil Kona N’i tamamen elektrikli olarak sunabileceklerini söyledi. 

Galeri: 2022 Hyundai Kona N

“Şu anda Kona N hakkında hiçbir şeyi kararlaştırmadık. Kona için ICE, EV, hibrit versiyonlara odaklanıyoruz ve N'i de düşünüyoruz. Ioniq 5 N ile ilgili piyasadan gelen geri bildirimleri ve piyasa tepkisini merakla bekliyoruz.”

Şu andaki Kona N için oldukça iyi tepkiler gelse de şirketin elektrifikasyon sürecini odaklanması aracın güç ünitesinin değişmesine sebep olabilir. Şimdilik araca dair net bir karara varılmadı. Yeni nesil Kona’nın ve tamamen elektrikli Ioniq 5 N’in 2023’ün sonundan önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor. 

“Teknik olarak, platform nedeniyle özel EV'nin N yüksek performanslı bir versiyonunu yapmak bizim için daha kolay. Yüksek performanslı çıktıyı ortaya çıkarabiliriz; ancak ICE veya EV ile özel olmayan platforma dayanarak farklı seçeneklere bakmak zorundayız. Ayrıca CAFE'yi de tam olarak düşünmek zorundayız. Bu zor bir durum. ICE N bizim düşüncemiz değil. Ioniq 5 N'nin geri bildirimlerine dayanarak gelecekte bir karar vereceğiz."