İngiliz otomobil üreticisi Mini, şu anda crossover bir model üzerinde çalışıyor. Adı Aceman olan araç, tamamen elektrikli olacak ve tasarımıyla dikkatleri çekmeyi başaracak. Casuslarımız aracı İskandinavya'da kış şartlarında test edildiği sırada görüntülemeyi başardı. Videoya baktığımızda sadece aracın kar üzerindeki sesini duyabiliyoruz.

Aracın bir önceki casus fotoğraflarındaki araçla aynı gözüktüğünüz söyleyebiliriz. Hala aracın üzerinde ağır bir kamuflaj bulunuyor. Ön tarafta bizleri diğer Mini modellerinden tanıdığımız yuvarlak şeklindeki farlar karşılıyor. Alt tarafa doğru geçtiğimizde bizleri kapalı bir ızgara ve havalandırma girişi karşılıyor.

Galeri: Mini Aceman Casus Fotoğrafları

Profilde ise C ve D sütunları arasında oldukça büyük bir cam bizleri karşılıyor. Arka tarafta ise yumuşatılmış köşelere sahip bir kare gibi gözüken stoplar dikkat çekmeyi başarıyor. Şirket tarafından aktarılanlara göre aracın seri üretim versiyonu konsept modeline benzeyecek.

Şimdilik casus fotoğraflarla ve videoyla birlikte aracın iç mekanına bakamasak da konsept araçta bizleri ortada yuvarlak şeklindeki bir multimedya ekranı karşılıyor. Bu ekran tüm işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Yapılan açıklamalara göre yeni Aceman, Clubman modelinin yerini alacak. Teknik tarafa gelirsek henüz net bir şey bilmiyoruz. İlerleyen zamanlarda şirket tarafından yapılan açıklamalarla ayrıntılar belli olacak. Mini'nin aracı ne zaman tanıtacağı bilinmese de 2023'ün sonundan önce lansmanın gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.