Ford ve Red Bull Powertrains arasında yapılan işbirliği sonucunda 2026 yılı, Red Bull Ford'u resmi olarak görmemizi sağlayacak. Belirttiğimiz bu tarih itibarı ile şirketler, yürürlüğe girecek yeni teknik düzenlemelere uygun bir güç ünitesi tasarlamak için kolları sıvayacaklar. Söz konusu ünite 350 kW'lik elektrik motorundan oluşacak ve çevre dostu yakıt kullanarak karşımıza çıkacak.

Mavi oval, ütenin geliştirme sürecinde Red Bull Powertrains'e yardımcı olmak adına yanmalı motorlar, pil hücreleri, elektrik motoru teknolojisi, güç ünitesi için kontrol yazılımı ve analitik gibi alanlarda imkan sağlayacak.

Galeri: Red Bull Powertrains

Red Bull Ford ortaklığı bununla sınırla kalmayacak. Ford CEO'su Jim Farley, MotorTrend'e verdiği bir röportajda, "Muhtemelen stratejik açıdan en önemli EV'mizle ilgili yakın tarihli bir incelemede bulundum. Aracı gizlice geliştiren kibime döndüm ve 'Hey, bunun aerodinamik işini kim yapıyor?' dedim. Onlar da 'Red Bull' cevabını verdi.

Bu aşamada marka CEO'sunun, "Stratejik açıdan önemli bir EV" tabirini kullanmasının bir hayli önemli olduğunu düşünüyoruz. Zira yepyeni bir model, yeni bir konsept veya hatta bir EV performans göstericisi gibi birçok anlama gebe bir kullanım bu.

Bir sonraki haberimizde, Red Bull Ford işbirliği ile gelen bir grafikte bu performans göstericisinden bahsedeceğiz. F-150 Lightning olarak teaser'ı paylaşılan aracın şovuna şimdiden hazırlanın diyoruz.