Japon otomobil üreticisi Suzuki, elektrifikasyon süreciyle birlikte yeni modeller tanıtmaya hazırlanıyor. Son yapılan açıklamalara göre marka, 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli otomobil tanıtmaya hazırlanıyor. Bu araçlar arasında oldukça sevilen küçük SUV Jimny’nin de elektrikli versiyonu yer alıyor. Jimny EV’yi görmeyi beklesek de ilk olarak Suzuki eVX konseptinin seri üretim versiyonu bizlerin karşısına çıkacak. 

Yapılan paylaşımlara göre üretici; ayrıca otomotiv, motosiklet ve denizcilik bölümlerine yaklaşık 15 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Şu anda yeni EV'ler hakkında bilgimiz bulunmuyor. Ancak Jimny'nin günümüzdeki modeline çok benzeyeceğini tahmin ediyoruz ve elektrikli olarak karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Ancak hibrit bir ünite de bizlerin karşısına çıkabilir. 

Galeri: Suzuki EVX Concept

Daha önce de belirtildiği gibi eVX konseptinin seri üretim versiyonunun ilk tamamen elektrikli Suzuki olacağına inanıyoruz. Bu modeli ilk küresel stratejik EV olarak adlandıran üretici, 2025'te piyasaya çıkaracağını söylüyor. Ancak bu durum, aracın önümüzdeki yıl karşımıza çıkmayacağı anlamına gelmeyebilir. 

Aracın boyutları gereğiyle Suzuki S-Cross ile benzer olması bekleniyor. Şık tasarımıyla aracın çift motorlu bir kurulumla 60 kWh’lik bir bataryaya sahip olması ve WLTP değerlerin göre yaklaşık 500 km menzil sunması planlıyor. Elektrikli Jimny’de de bu batarya paketini görebiliriz. Ayrıca 5 kapılı versiyonda da bizlerin karşısına elektrikli bir versiyon çıkabilir.