Tesla, geçtiğimiz günlerde yaptığı indirimlerle birlikte Model S Plaid ve Model X Plaid fiyatlarını yüzde 15'e kadar düşürdü. Bunun ardından Lucid de aynı tarzda bir hamle yaparak Air modelinin fiyatlarında düşüşe gitti. Bu durum lüks elektrikli araçların satılmadığına dair bir düşünce oluştursa da durum pek de öyle değil.

Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Ötvös tarafından aktarılanlara göre şirketin ilk tamamen elektrikli modeli olan Spectre'a oldukça büyük bir talep olduğunu söyledi. Hatta yönetici, siparişlerin böyle gitmesi durumunda üretimlerini de artırmaları gerektiğini belirtti.

Galeri: 2023 Rolls-Royce Spectre

"Spectre için sipariş alımı şu anda beklediğimizden çok daha iyi. Üretim öncesinde birkaç ayımız var, ancak bu eğilim devam ederse o zaman planlarımızı ayarlamamız gerektiğine oldukça eminim."

Automotive News Europe'a konuşan Müller-Ötvös, siparişlerin 2023 yılına kadar uzadığını belirtti. Ancak rakamlarla ilgili net bir şey söylemedi. Rolls-Royce aracın teslimatlarına bu yılın 4. çeyreğinden itibaren başlayacak. 400.000 dolardan başlayan bir fiyata sahip olan aracın diğer araçlarla aynı düzeyde karlılık sağladığı da yönetici tarafından açıklandı.

Spectre'ın batarya kapasitesi henüz açıklanmasa da tahminlere göre BMW i7'de gördüğümüz 102 kWh'lik bataryanın bu araçta da kullanılması bekleniyor. Aktarılanlara göre aracın menzili WLTP değerlerine göre 520 km olacak.