Ford, Avrupa'da geliştirdiği elektrikli crossover ile ilgili mesaisine tam gaz devam ediyor. Aşağıda inceleyebileceğiniz casus fotoğraflar, testlerine Almanya, Köln'de devam eden bu güzelliği ekranlarınıza getiriyor. Kendisinin tabiri caizse kamuflajla kaplı olduğundan, stil detaylarına erişmemiz ilk bakışta bir hayli zor oldu.

Bilhassa bu araca arka taraftan baktığımızda, kendisinin sert bir tarza sahip olduğunu görüyoruz. İncelemelerimize devam ettiğimizde, arka camın altında ve hatchback üzerinde basamaklı bölümlerin yer aldığını, hatta ve hatta tamponda sahte bir difüzör olduğunu fark ediyoruz.

Galeri: Ford EV SUV Casus Fotoğrafları

Söz konusu elektrikli aktarma organları olduğu zaman, Ford'un bu segmentteki modeller adına genel endüstri uygulamasına devam etmesi bekleniyor. Şayet durum böyle olursa tek motorlu, önden çekişli ve çift motorlu, dört tekerlekten çekişli varyantların kapımızı çalma ihtimali olduğunu belirtebiliriz.

Casuslarımızın aktardıklarına göre, burada gördüğümüz fotoğraflardaki aracın orta boy bir crossover olma ihtimali bulunuyor. Ford'a göre sözünü ettiğimiz bu model Avrupa'da 2023 yılında satışa çıkacak ve WLTP döngüsünde 500 kilometre menzile sahip olacak. Unutmadan bir dipnot: Haberimize konu olan bu otomobil, Ford'un Almanya, Köln'deki fabrikasında üretilecek.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Ford'un üreteceği yeni spor ve orta boy crossover'ları desteklemek adına 2024 yılına kadar ülkemizde, Ankara'da bir akü montaj fabrikası inşa edeceğini hatırlatmak isteriz. Markanın hedefi, 2023'ün sonuna kadar yılda 600.000 EV üretmek olurken, tarihler 2026'ı gösterdiğinde ise bu sayının yılda iki milyon adede çıkması planlanıyor.