Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla birlikte yollardaki sessizlik de artmaya başladı. İçten yanmalı araçların aksine oldukça sessiz çalışan araçlar spor otomobil tutkunları oldukça üzüyor. Ancak ortaya çıkan son patentlere göre İtalyan üretici Ferrari, bu soruna bir çözüm bulmak istiyor.

İlk olarak Carbuzz tarafından tespit edilen patente göre şirket, yapay sesler eklemek yerine elektrik motorundan gelen sesleri yükseltmeyi planlıyor. Patent çizimlerine göre şirket, aracın arka bölümüne hoparlör benzeri bir ses yükseltici takmayı planlıyor. Bu yükseltici sayesinde aracın elektrik motorunun ürettiği sesin artırılması hedefleniyor.

Galeri: Ferrari SF90 Stradale

Dosyada yer alan görsellere baktığımızda şirketin bugüne kadar bazı denemeler gerçekleştirdiğini ve bu denemeler sonucunda farklı hızlarda farklı sesler alabildiğini görüyoruz. Ferrari tarafından belirtilenlere göre bir spor otomobilde sürüş keyfinin alınabilmesi için motor tarafından üretilen sesin duyulması gerektiği aktarılıyor.

Şu anda birçok spor otomobil üreticisi bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Örneğin Dodge, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Charger Daytona SRT EV Concept aracında artan hıza karşılık yükselen bir sese sahip olan elektronik egzoz sistemini tanıtmıştı. Şu anda birçok otomobil tutkunu gibi biz de farklı markalar tarafından sunulacak sesleri merakla duymayı bekliyoruz.