Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yaklaşık 6 yıldır Model 3 ile birlikte bizlerin karşısına çıkıyor. Bu 6 yıllık süreç boyunca çok büyük değişimlere uğramayan aracın ne zaman makyajlanacağı merak konusuydu. Ancak son zamanlarda Project Highland adı altında aracın makyaj operasyonu geçireceğini duymuştuk.

Bu haftanın başlarında üretici plakalı ve kamuflajlı bir Model 3, test edildiği sırada görüntülendi. Bu durum, Model 3 için makyajın yakın zamanda karşımıza çıkacağı anlamına geliyor. Fotoğraf u/the_frog_said tarafından Reddit'in r/teslamotors alt dizininde yayınlandı ve aracın arka ve ön tampon bölgelerinin maskelendiği belirtildi.

 

Plakaya dikkatlice baktığımızda Aralık 2022'de Santa Cruz'daki bir otoparkta bulduğumuz prototipin aynısı olduğunu görüyoruz. Genel olarak baktığımızda araçta çok büyük değişiklikler olacağını söylemek yanlış olmaz. Büyük ihtimalle batarya takımlarında ve multimedya sisteminde asıl değişiklikler olacak.

Aracın ne zaman tanıtılacağına dair net bir bilgi elimizde bulunmasa da makyajlanan Tesla Model 3'ün 2023'ün üçüncü çeyreğinden önce şirketin Şangay Gigafactory'sinde, ardından Kuzey Kaliforniya'daki Fremont tesisinde üretime girmesi bekleniyor. Makyajlı versiyonla birlikte uygun fiyatlı Model 3'ün satışlarında da artışlar meydana gelebilir.