Alman otomobil üreticisi Volkswagen, geçtiğimiz günlerde Las Vegas'ta düzenlenen CES 2023 fuarı kapsamında ID.7'nin kamuflajlı seri üretim versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarımıyla ve sunduklarıyla dikkat çekmeyi başaran araç, akıllı havalandırma teknolojisiyle de öne çıkmayı başarıyor.

Volkswagen'in ilk MEB tabanlı elektrikli sedanı anahtarı algıladığı anda klimayı çalıştırmaya başlıyor. Sıcak havalarda soğuk, soğuk havalarda ise sıcak üflemeye başlayan sistem havayı dağıtabilmek adına dinamik bir şekilde çalışarak en iyi şekilde iklimlendirmeyi sağlıyor. Yolcular araca bindikten sonra havalandırma yönü gövdeye doğru çevriliyor.

Galeri: Volkswagen ID.7 Prototipi

Bu sistemi kontrol edebilmek için araçta 15 inçlik bir multimedya ekranı yer alıyor. Bu ekrandan klimayı istediğiniz gibi kumanda edebiliyorsunuz. Buna ek olarak sesli asistan üzerinden de klimanın derecelendirmesini yapıp koltuk ısıtmanızı kolaylıkla açabiliyorsunuz.

Ayrıca birçok kişinin aracı kullanması durumunda kişisel tercihlerini ayarlayarak kolaylıkla klimanın ayarlarını değiştirebiliyorsunuz. Camda yer alan sensörler sayesinde güneş ışınlarının geliş açısına göre klimanın şiddeti de otomatik olarak ayarlanıyor. 

Volkswagen'in yeni elektrikli modeli ID.7, bu yıl içerisinde Avrupa ve Çin pazarlarında bizlerin karşısına çıkacak. ABD ise 2024 yılında araca kavuşacak. Şirket, gelecek dönemlerde daha farklı ID serisi elektrikli araçlar tanıtarak ürün gamını genişletecek.