Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, uzun zamandır büyük SUV modellerinden biri olan EV9 üzerinde çalışıyor. Şu anda dünya genelinde oldukça sevilen EV6 ile E-GMP platformunu paylaşacak olan aracın tanıtımı öncesinde yeni bir teaser videosu yayınlandı. Videoyla birlikte birçok ayrıntı belli oldu.

Kia Hindistan tarafından yapılan paylaşımla birlikte yeni EV9'un tanıtımının 12 – 15 Ocak tarihleri arasında Yeni Delhi'de gerçekleştirilecek olan Auto Expo'da yapılacağı duyuruldu. Her ne kadar aracın ilk gösterimi Hindistan'da yapılsa da bunun global resmi bir lansman olup olmadığını henüz bilmiyoruz.

 

Genel olarak videoya baktığımızda aracın konsept otomobille oldukça benzer bir şekilde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Oldukça şık gözüken far grubu ve stoplar aracın ilgi çekici olacağını vurguluyor. Bunlara ek olarak aracın neredeyse 5 metre uzunluğunda olacağı da videodan anlaşılabiliyor.

İçten yanmalı kardeşi Palisade modeline kıyasla 20 cm daha uzun bir aks mesafesine sahip olan aracın arka tarafta da büyük bir yaşam alanı sunmasını bekliyoruz. Aracın büyük boyutları sebebiyle diğer E-GMP araçları gibi 77.4 kWh'lik bir batarya yerine 100 kWh'lik bir bataryaya sahip olması bekleniyor.

Bu sayede aracın 500 km'den biraz az bir menzil sunacağı düşünülüyor. Aracın seri üretiminin 2023'ün sonlarına doğru başlamasını bekliyoruz. Kia'nın aracı daha alınabilir kılmak adına uygun fiyatlı versiyonları da satışa sunacağını tahmin ediyoruz.