Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, son zamanlarda attığı adımlarla öne çıkan markalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde 300.000’inci aracının üretimini gerçekleştiren şirket, ilerleyen dönemlerde yeni modeller piyasaya sürerek satışlarını artırmayı hedefliyor. Son yapılan paylaşımlara göre Çinli üretici yeni bir amiral gemisi sedan modeli üzerinde çalışıyor. 

İngiliz dergisi AutoCar tarafından aktarılanlara göre NIO, Mercedes-Benz EQS’in ve Lucid Air’ın rakibi bir sedan otomobil üretecek. Aracın fiyatı ¥1.000.000’den ($143.406) fazla olacak. Şu anda Tesla Model S’in rakibi olan ET7 şirketin en iyi modeli olarak karşımıza çıkıyor. Tek şarjla yaklaşık 1.000 km menzil sunabilen araç, sunduğu özellikleriyle fark yaratmayı başarıyor. 

Galeri: NIO ET7

Yeni amiral gemisi modelin 2024 yılında karşımıza çıkması ve tüm dünyada satılması bekleniyor. Şirket şu anda Avrupa’daki açılmasına odaklanıyor. İlk olarak 2021 yılında Norveç’e pazarına giriş yapan NIO, geçtiğimiz haftalarda Almanya’daki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. 

İlerleyen dönemlerde üreticinin Hollanda gibi diğer Avrupa ülkelerinde de faaliyet göstermesi bekleniyor. Amerika’da ise NIO’nun 2025’ten önce pazara girmesini bekliyoruz. Şu anda üretici çeşitli görevlilerin işe alımını ABD’de gerçekleştiriyor.