Otomobil üreticisi General Motors, San Fransisco'da Haziran 2022'den beri sürücüsüz taksileri kullanıcıların kullanımına sunuyor. Bu taksiler sayesinde müşteriler, hiçbir yere ellemeden araca biniyor ve araç kendilerini istedikleri yere kadar tamamen otonom bir şekilde götürebiliyor. Ancak buna rağmen otonom sürüş teknolojileri pek de istenilen gibi değil.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda Cruise şirketine ait olan tamamen otonom taksi, yeşil ışık yandığı halde kavşakta kafası karıştı ve olduğu yerde kaldı. Videoda araçların kornalar çalarak aracı geçmek zorunda kaldığını görüyoruz. Buna ek olarak bir diğer otonom araç olan Jaguar I-Pace de aracın arkasına yanaşarak trafiğin akmasını bekledi.

 

Aradan geçen 13 dakikanın ardından bir teknisyen aracın yanına geldi ve trafik açıldı. En azından bu çerçevede herhangi bir yaralanma veya kaza gerçekleşmedi. Bu, Cruise araçlarının ilk problemi değil. Daha önce de birçok araç tek bir yerde kalarak yolun kapanmasına sebep olmuştu.

Bunlara ek olarak birçok farklı olay da otonom araçlardan dolayı yaşandı. Şimdilik üzerinde uzun süredir çalışılsa da bu tarz araçları tam hazır olmadan piyasaya sürmenin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Peki, sizin düşünceleriniz neler?