Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in tamamen elektrikli aracı ID. Buzz, hem tasarımıyla hem de özellikleriyle dikkat çeken araçlar arasında yer alıyor. İlerleyen dönemlerde ülkemizde de satışa sunulması beklenen aracın Euro NCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı. Yapılan paylaşımlara göre araç, testleri başarıyla geçerek 5 yıldız aldı.

Euro NCAP tarafından yayınlanan rapora göre tamamen elektrikli minibüs yolcu korumada yüzde 92’lik bir başarı gösterdi. Çocuk yolcu tarafında ise yetişkinlere kıyasla daha az başarı göstererek yüzde 87 oranında bir başarı gösterdi. Sürüş asistanları tarafında da yüzde 90’lik bir derece alan aracın yaya koruması ise yüzde 60 olarak belirtildi. Euro NCAP tarafından test edilen ID. Buzz, 201 beygir güç üretebilen arkadan itişli versiyondu. 

Galeri: 2022 Volkswagen ID. Buzz Euro NCAP Çarpışma Testleri

Açıklanan rakamlara göre test edilen versiyonun boş ağırlığı ise 2.384 kilogram. Şu anda araç, kullanılabilir kapasitesi 77 kWh olan 82 kWh’lik bir bataryayla kullanıcıların karşısına çıkıyor. İlerleyen dönemlerde 62 kWh’lik (58 kWh kullanılabilir kapasite) bir bataryaya sahip giriş seviyesi versiyonun piyasaya sürülmesi planlanıyor. 

Bu araca ek olarak yıl içerisinde Lucid Air ve Lexus RX'e ek olarak birçok markanın otomobil Euro NCAP tarafından test edildi. Kuruluş, ilk çarpışma testi raporunu 1997 yılının Şubat ayında yayınladı.