İsveçli otomobil üreticisi Volvo, geçtiğimiz ay tamamen elektrikli EX90'ın tanıtımını gerçekleştirdi. Bu tanıtım sırasında daha küçük boyutlara sahip bir crossover da görüntülendi. Birçok kişi aracın isminin EX30 olarak adlandırılacağını belirtti. Şirketin CEO'su yaptığı son açıklamalarla birlikte bunu doğruladı.

Volvo CEO'su Jim Rowan, Automotive News Europe ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında 2023 yılında tanıtılacak olan tamamen elektrikli giriş seviyesi crossover modelinin isminin EX30 olacağını doğruladı. Buna ek olarak açıklamalarında aracın üretiminin Çin'de gerçekleşeceğini de belirtti.

Galeri: Volvo EX90

Geely'ye ait olan otomobil üreticisi EX30 ile birlikte 2025 yılına kadar satışlarını yüzde 70 oranında artırmak istiyor. Bu kapsamda şirket, 2025 yılında yıllık 1.2 milyon aracın teslimatını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Rowan, açıklamalarının devamında EX30'un kitlesinin 18 - 19 yaş aralığında olan ve ilk otomobilini almak isteyen müşteriler olacağını belirtti.

Bundan dolayı en az 3 aylık taahhüt gerektiren bir abonelik planıyla aracın sunulması planlanıyor. Aracın fiyatını düşürmek amacıyla batarya kiralama ya da batarya değişimi gibi seçeneklerin de güvenlik sebebiyle sunulmayacağı belirtildi.

XC90 ile ilgili de bazı söylemlerde bulunan Rowan, henüz aracın ürün gamından kaldırılmayacağını belirtti. Özellikle bazı bölgelerde elektrifikasyon sürecine geçişin yavaş ilerlemesinden dolayı bunun mantıksız olacağını söyledi.