Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrifikasyon süreciyle birlikte elektrikli otomobillerinin sayısı giderek artırıyor. Özellikle Taycan ile birlikte büyük bir başarı yakalayan şirket, şimdilerde ise tamamen elektrikli 718 Boxster ve 718 Cayman üzerinde çalışıyor. Casuslarımız bir kez daha geliştirilme aşamasında olan 718 Boxster EV’yi görüntüledi. 

Genel olarak araca baktığımızda ağır bir kamuflaja sahip değilmiş gibi gözükse de akıllı kamuflaj sayesinde ayrıntılar net olarak belli olmuyor. Özellikle arka tarafta yer alan sahte egzoz çıkışı aracı içten yanmalı gibi göstermeye çalışsa da aracın tamamen elektrikli olduğunu biliyoruz. Teknik tarafa baktığımızda ise henüz net bir bilgiye sahip değiliz.

Galeri: Porsche 718 Boxster EV Casus Fotoğrafları

Şirket ilk olarak Mission R Concept ile birlikte Boxster EV’nin ön gösterimini gerçekleştirdi. Konsept araçta çift motorlu bir kurulum yer alıyor ve toplamda 1.087 beygir güç üretebiliyor. Açıkçası seri üretim versiyonunda bu tarz bir gücün gelmesini beklemesek de arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli olmak üzere farklı ünitelerin sunulacağını düşünüyoruz. 

Boxster ve Cayman EV, Porsche Macan EV ile aynı platformu paylaşacak. Bu kapsamda Premium Platform Electric (PPE) mimarisi sayesinde batarya paketleri olabildiğince aşağıya yerleştirilecek ve ortadan motorlu içten yanmalı versiyonlarla aynı seviyelerde olmaları sağlanacak. 

Elektrikli Boxster’ın 2024’ün sonlarına doğru üretime girmesini bekliyoruz. Tanıtım tarihi henüz belli olmasa da 2023’ün sonlarında ya da 2024’ün ilk yarısında aracı görebileceğimizi düşünüyoruz. Satışların 2024 model yılı için gerçekleşmesi planlanıyor.