Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrifikasyon süreciyle birlikte birçok farklı elektrikli otomobil piyasaya sürdü. Bu kapsamda satışa sunulan ID.3, hem sunduğu özellikleri hem de küçük yapısı sayesinde ilgi çekmeyi başardı. 2019 yılında tanıtılan aracın makyajlı versiyonuna ait görseller ortaya çıktı.

Volkswagen tarafından yapılan paylaşımla birlikte makyajlı ID.3'ün eskiz görselleri yayınlandı. Genel olarak baktığımızda aracın makyaj operasyonu geçirmiş olduğunu görsek de şirkete göre araç yeni bir nesle kavuştu. Ön tarafa baktığımızda aracın daha sportif bir tampona sahip olduğunu görüyoruz. Arka tarafta ise grafikleri değişen stoplar oldukça dikkat çekiyor.

Galeri: 2023 Makyajlı Volkswagen ID.3 Teaser Görselleri

Yeni nesille birlikte asıl değişiklik iç mekanda gerçekleşecek. Bu kapsamda aracın malzeme kalitesi bir önceki nesline kıyasla oldukça artırılacak ve konsolda 10 inç yerine 12 inçlik bir multimedya ekranına yer verilecek. Ayrıca sürücü koltuğu ile yolcu koltuğu arasına bir çift bardaklık da eklenecek.

Bunlara ek olarak yazılım konusunda da araçta geliştirilmeler yapılacak ve uzaktan tanımlanacak olan güncellemeler aracın özelliklerini artıracak. Ayrıca sürüş asistanlarının da daha iyi olacağı aktarıldı. Aracın üretimi şirketin Zwickau, Dresden ve Wolfsburg fabrikalarında gerçekleşecek.

Makyajlı modeli şu anda Almanya'daki müşteriler önceden yapılandırılmış Life, Business, Style, Max ve Tour versiyonlarıyla 43.995 €'dan başlayan fiyatlarla satın alabiliyorlar. Şu anda satın alınacak olan makyajlanmış araçların teslimatlarının yoğun talep sebebiyle 2023'ün 4. çeyreğinden önce gerçekleşmeyeceği bildirildi.