Bataryalı elektrikli araçlar her ne kadar otomobil endüstrisine hakim olmaya çalışsa da Honda hidrojen yakıt hücreli EV'lerden (FCEV) vazgeçmiş değil. Öyle ki otomobil üreticisi, 2024'te tamamen yeni CR-V crossover'ı temel alan yeni bir FCEV'yi piyasaya süreceği bilgisini paylaştı.

Marka, şimdilik bu yeni otomobil hakkında pek fazla bilgi vermekten kaçındı. Şu anda elimizdeki tek bilgi, kendisinin Ohio'daki Performans Üretim Merkezinde üretileceği. Hatırlatmak isteriz ki bu merkez; Acura NSX supercar, Acura PMC Edition modelleri ve Honda Performance Development yarış otomobillerinin üretildiği yerdir. Bu tesis, yeni FCEV gibi düşük hacimli özel modeller üretmek adına tasarlanarak 2016 yılında açıldı.

Galeri: 2023 Honda CR-V

Yeni FCEV'ler, otomobil üreticisinin 2040 yılına kadar küresel otomobil satışlarının tamamını kapsayan BEV'ler ve FCEV'ler ile markanın hedefine ulaşmasında büyük rol oynayacak. Honda Başkan Vekili Gary Robinson, konu ile ilgili, "Sürdürülebilir bir ulaşım geleceğinin parçası olarak büyük potansiyellerini daha da keşfetmek için orada yakıt hücreli elektrikli araçların düşük hacimli üretimine de başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Hatırlatmak isteriz ki Honda, ticari olarak temin edilebilen ilk yakıt hücreli aracını 2002'de piyasaya sürerek karşımıza çıkmıştı. FCX olarak adlandırılan model, 2017'de yerini Clarity'ye bırakacak, ardından marka ise 2021'de modeli üretmeyi kesecekti.

Belirtmek isteriz ki Honda, hidrojen üzerinde mesai yapan tek otomobil üreticisi değil. İçinde bulunduğumuz yılın Eeim ayında BMW başkanı Oliver Zipse, "Hidrojenin otomobil kullanmak için en havalı şey olacağını" belirtmişti.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Honda'nın 2024'te üretimin spesifik olarak ne zaman başlayacağı ile ilgili herhangi bir ifade kullanmadığını belirtmek isteriz.