Nissan Ariya'nın güvenlik açısından ne kadar donanımlı bir araç olduğunu merak ediyorsanız, haberimizin en altında izleyebileceğiniz geyik testi ile bunun cevabını verebiliriz. Hepimiz biliyoruz ki bir aracın yolda ne kadar iyi olduğunu belli eden iki ana faktör var ki bunlardan biri ağırlık dengesi, diğeri ise şasi sertliği olarak biliniyor.

Haberimizin en altında izleyebileceğiniz bu video, km77.com tarafından geliyor. Daha önce içten yanmalı motorların sayısızca kez geyik testlerine tabi tutulduğunu görmüştük. Elektrifikasyon çağının günümüzde etkisini çok daha sık göstermeye başlamasıyla artık EV'lerin de sıklıkla  bu testlerden geçtiğini görüyoruz.

Galeri: Nissan Ariya (ABD Özel)

Videoda da izleyebileceğiniz üzere bu Nissan Ariya EV, hunilerin etrafından geçerken yaklaşık saatte 77 kilometre azami hıza ulaştı. Bu her ne kadar rekor bir hız olmasa da diğer elektrikli araçların çıkabileceğinden bir tık fazla gözüküyor. Video üreticileri, SUV'nin daha yüksek hızlara çıktığı zaman bile kontrol edilmesinin kolay olduğunu ifade ediyor. 

Buradan gördüğümüz kadarıyla söyleyebiliriz ki burada test edilen Ariya'nın versiyonu, yüksek ihtimalle SUV'nin geyik testinde iyi performans göstermesine yardımcı olan 255/45 Michelin Primacy lastikleri olan isteğe bağlı 20 inç jantları takıyordu.

Donanım seviyesi olarak küçük 64 kWh'lık pil paketi ve ön aksta 220 beygir gücünde tek bir elektrik motoru bulunan temel modelin bu testi gerçekleştirdiğini düşünüyoruz.