Alman otomobil üreticisi Volkswagen, son zamanlarda attığı adımlarla birlikte elektrikli otomobil sayısını giderek artırıyor. Buna ek olarak şirketin elektrikli araçlarına olan talep de artış gösteriyor. Bu artış şirketin üretimine de yansıyor. Volkswagen, Almanya’daki elektrikli otomobil tesisi Zwickau’da üretim rekoru kırdığını duyurdu. 

Yapılan paylaşımlara göre 7-11 Kasım haftasında fabrikada 7.100 adet tamamen elektrikli otomobilin üretimi gerçekleşti. Bu durum, günde yaklaşık 1.400 adet aracın üretildiğini bizlere gösteriyor. Bu şekilde üretim devam ederse yıllık 330.000 adetlik üretim hedefinin şimdiden tutturulabileceğini söyleyebiliriz. Her ne kadar üretim şu anda iyi gitse de herhangi bir tedarik problemi tekrardan düşüşe sebep olabilir. 

 

Geçtiğimiz yıllarda sadece içten yanmalı üretilen fabrikada şu sıralarda sadece elektrikli otomobil üretiliyor. Zwickau’daki tesiste şu anda 6 tane MEB platformuna sahip aracın üretimi gerçekleşiyor. 

  • Hatchback: Volkswagen ID.3 ve Cupra Born
  • Crossover/SUV: Volkswagen ID.4 ve Audi Q4 e-tron
  • Crossover/SUV (Coupe stili): Volkswagen ID.5 ve Audi Q4 Sportback e-tron

Buna ek olarak bir diğer EV üreten Dresden’deki Volkswagen fabrikası da 10.000 adetlik ID.3 üretimini kutluyor. Şirketin Almanya'da Emden'de (Mayıs 2022'den beri Volkswagen ID.4 üretimi) ve Hannover'da (Haziran 2022'den beri Volkswagen ID. Buzz), Avrupa'da ise Mlada Boleslav'da (Skoda Enyaq ve Enyaq Coupé'den beri) elektrikli araç fabrikaları bulunuyor. 

Yapılan paylaşımlara göre ID serisinin satışları tüm dünya genelinde 500.000’e ulaştı. İlerleyen dönemlerde atılan adımlarla birlikte yeni elektrikli otomobillerin tanıtımı gerçekleşecek ve Volkswagen Avrupa'da tamamen elektrikli otomobil üreten bir şirket olacak.