Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, sunduğu geniş ürün gamıyla birçok kişiye hitap etmeyi başarıyor. Özellikle araçlarında sunduğu teknolojiyle diğer markalardan ayrılan şirket, şimdi de sunduğu sağlamlıklıkla büyük bir başarı yakaladı. Yapılan açıklamaya göre yenilenen Model S, makyajsız model gibi Euro NCAP’den oldukça iyi bir sonuç aldı.

Paylaşılan bilgilere göre yeni Model S, sürüş asistanları kategorisinde yüzde 98 oranında başarı gösterdi. Yetişkin korumada yüzde 94 oranında başarı gösteren araç, çocuk korumasında ise yüzde 91 oranında başarı gösterdi. Bu sonuçlar hem çift motorlu hem de üç motorlu dört çeker versiyonlar için geçerli.

Galeri: 2022 Tesla Model S Euro NCAP Çarpışma Testi

Tesla, kendi sitesinde yaptığı paylaşımda bugüne kadar en yüksek skor alan aracın Model S olduğunu belirtti. Her ne kadar aracın oldukça yüksek bir puan aldığını söylesek de araç kategorilerinin aralarında değişmesi bu kıyaslamayı yapmamızı engelliyor.

Yaya koruma tarafında ise yüzde 85 ile iyi bir başarı gösterildi. Test boyunca birçok çeşitli kaza senaryosu test edildi ve araç 5 yıldız alarak bunları geçmeyi başardı. Şirketin bir diğer aracı olan Model Y’nin de iyi bir başarı gösterdiğini düşündüğümüzde Tesla’nın güvenliğe oldukça önem verdiğini söyleyebiliriz.