Alman otomobil üreticisi BMW, geçtiğimiz aylarda sevilen modellerinden X1'in yeni nesliyle bizlerin karşısına çıktı. Yeni nesille birlikte tamamen elektrikli bir versiyona kavuşan aracın üretime gireceği zamanı herkes merak ediyordu. Sonunda bu merak giderildi ve BMW iX1'in üretiminin başladığı duyuruldu.

BMW tarafından aktarılanlara göre iX1'in üretimine Almanya'daki Regensburg fabrikasında başlanıldı ve bu kapsamda yeni kilometre taşları belirlendi. Özellikle Regensburg'da aracın yüksek voltajlı bataryasının da üretilmesi Alman üreticinin artık bir elektrikli aracı tek bir hat üzerinden üretebildiğini bizlere gösteriyor.

Galeri: BMW iX1 Üretimi Regensburg Fabrikasında Başladı

Almanya'da bulunan fabrikalarda elektrikli araçların üretilmesi içten yanmalı üretiminin İngiltere ve Avusturya'ya taşınmasına sebep olabilir. Belirlenen hedefler kapsamında 2024 yılına kadar üretilecek her 3 BMW'den biri elektrikli otomobil olacak.

Şirketin fabrikalarında kullandığı BMW iFactory sistemi sayesinde üretim esnasında yapay zeka da devreye giriyor ve işlerin kusursuz bir şekilde ilerlemesi sağlanıyor. Ayrıca kalite denetiminde de yapay zeka destekli sistemlerin kullanılması işleri daha da kolaylaştırıyor.

Yeni BMW iX1'in de üretime girmesiyle birlikte şirketin elektrikli otomobil gamı genişlemiş oldu. İlerleyen dönemlerde diğer araçlarında da elektrikli versiyonlarının üretilmesiyle şirketin elektrikli otomobil tarafı oldukça güçlenecek.