Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, elektrifikasyon süreciyle birlikte bizlerin karşısına yeni modellerle çıkmaya başladı. Özellikle retro ve modern tasarımı harmanlayan otomobiller piyasaya süren şirket, sunduğu teknolojik özellikleriyle ve verimliliğiyle de ön plana çıkmayı başarıyor.

Bu kapsamda yapılan testlerle birlikte Hyundai Ioniq 6, 0.21'lik sürtünme katsayısıyla şirketin en aerodinamik aracı olmayı başardı. Akışkan tasarımı sayesinde WLTP değerlerine göre 614 kilometre menzil sunabilen araç, sürüş dengesi ve rüzgar gürültüsü konusunda da oldukça iyi bir iş çıkarıyor.

Galeri: 2023 Hyundai Ioniq 6 Rüzgar Tünelinde

Hyundai'nin stil şefi Simon Loasby, açıklamasında 1947 Stout Scarab, Phantom Corsair ve Saab Ursaab modellerinden etkilenerek aracı tasarladıklarını belirtti. Ayrıca arka tarafta yer alan kanatçık içinse Supermarine Spitfire II. Dünya Savaşı İngiliz savaş uçağından esinlenildi.

Yeni Ioniq 6, 3400 beygirlik bir güce sahip olan fan tarafından hızları 200 km/saat'i bulan rüzgarlarla test edildi. Bu sayede aracın dayanıklılığı da ortaya koyuldu. Her ne kadar aerodinamik araçların tasarımı bazen güzel durmasa da Hyundai'nin bu konuda oldukça iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Yukarıda yer alan videodan da yapılan rüzgar testlerine ulaşabilirsiniz.