Tarihler Haziran 2021'i gösterdiğinde eski Skoda CEO'su Thomas Schäfer, on yılın sonundan önce üç elektrikli aracın Enyaq'ı izleyeceğini ve hepsinin daha küçük ve daha ucuz olacağını belirtmişti. Vision 7S crossover konseptinin devamı olan üretim versiyonu, bu yılın Mayıs ayı başlarında tanıtılan giriş seviyesi bir EV gibi bunlardan biri olacak. Bir de elektrikli Octavia olayı var elbette...

İngiliz dergisi Autocar, Mladá Boleslav'dan gelen gözetmenlerin, popüler kompakt ve orta büyüklükteki otomobilin tamamen elektrikli bir versiyonu üzerinde geliştirme çalışmalarına başladığını belirtiyor. Ne ilginçtir ki sıfır emisyonlu Octavia, Volkswagen Grubu'nun Enyaq tarafından kullanılan MEB platformunu değil de yakında çıkacak olan SSP'yi kullanarak gelecek. Yukarıda bahsettiğimiz Vision 7S konseptinin 89 kW/saatlik paketine kıyasla, kendisinin teknolojik olarak daha gelişmiş bir pil kullanacağı belirtiliyor.

Galeri: Skoda Octavia RS iV (2020)

Bu aşamada normal Octavia EV'nin önde her tekerlek için bir tane olmak üzere çift elektrikli motora sahip olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Bahsettiğimiz güzellik hakkında Autocar'ın çeşitli fikirleri bulunuyor. İngiliz menşeili yayın, Skoda'nın geleneksel olarak çalışan modeli ürün yelpazesinde tutmayı planladığına inanıyor ki böylelikle TSI ve TDI modellerinin sonunun gelmeyeceğini düşünüyor.

Bütün bunların yanında, Avrupa Birliği'nin katı emisyon kurallarının yasalaşacağı 2035'te yanmalı motorların tamamen terk edileceğini hatırlatmakta da fayda var. Hatırlatmak isteriz ki, mevcut dördüncü nesil model Octavia, (orijinal 1959-1971 modelini sayarsanız beşinci) 2024'te orta döngü makyajı ile taçlandırılacak.