Volvo'nun yeni nesil bir XC90 ve onun tamamen elektrikli versiyonu üzerinde çalıştığını uzun zamandır biliyoruz. Kendisinin her ne kadar adı ve özellikleri hakkında farklı dedikodular yayılsa da, bu yıl bitmeden kendisi ile ilgili bir çok şeyi öğreneceğiz gibi duruyor. Yeni XC90, markanın yeni amiral gemisi modeli olacak ve şirketin elektrifikasyon stratejisinde oldukça önemli bir konumda oturacak.

Volvo CEO'su Jim Rowan, geçtiğimiz günlerde Autocar'a XC90'ın elektrikli halefinin bu yılın son çeyreğinde tam çıkışını yapacağını açıklamıştı. Kendisinin bir elektrikli araç olarak geleceğini söyleyebiliriz ki, Volvo'nun model serisindeki başka hiçbir ürünle paylaşılmayan yeni bir platforma oturmanın da tadını çıkaracak.

Galeri: Yeni Nesil Volvo EXC90 Patent Görselleri

Rowan, "Bizim için çok heyecan verici bir zaman çünkü bu proje bizi başka bir alana götürüyor, geleceğe yönelik başka bir yapı taşı olarak nitelendirebiliriz. Bu modelin kendisi bizim için son derece önemli bir araç." ifadelerini kullandı.

Henüz bu yılın ilk zamanlarında sızdırılan patent görüntüleri, sıfır emisyonlu SUV tasarımına dair bazı fikirleri verdi ki, bu aşamada Volvo, cesur ve fütüristik görünümlü bir makine ile kulisleri şaşırtmak istiyor. Aracın genel şekli ve oranları, mevcut XC90'dan büyük bir farklılık göstermeyecek olsa bile, açılır kapı kolları ve şirketin geleneksel arka lambaları olayı bir hayli radikalleştirecek.

Bu aşamada hatırlatmak isteriz ki otomobil üreticisi, geçtiğimiz yılın sonlarında Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne "Embla" adı için bir ticari marka başvurusunda bulundu. Hatta ve hatta bahsi geçen modelin EXC90 takma adını alabileceğine dair söylentiler de dolaşıyordu. Bu aşamada durum ne olursa olsun, bu yılın sonundan önce bütün detayları öğreneceğimizi düşünüyoruz.