Xpeng Motors, 2023'te iki yeni elektrikli araç piyasaya sürmeyi hazırlanıyor ki bunlardan birinin Tesla Model Y'ye rakip olması planlanıyor. Elimizde her ne kadar yeni modeller hakkında çok az ayrıntı olsa da, Xpeng Başkanı Brian Gu, araçlardan birinin B sınıfı, diğerinin ise C sınıfı olacağını doğruladı.

Xpeng'in mevcut tek B sınıfı aracı P7 sedan olarak biliniyor. Başkan Gu, bahsedilen ikinci modelin aslında P7 sedandan "daha büyük bir pazar segmentini hedefleyeceğini" ifade ediyor. Gu, bununla birlikte Tesla Model Y için aracın "güçlü bir rakip" olacağının da altını çiziyor. Yani anlayacağınız, madem bahsedilen yeni Xpeng Tesla Model Y'ye rakip olarak gelecekse, kendisinin bir SUV olması gerekir.

Galeri: Xpeng P7

Kulislerde konuşulanlara göre, şirketin yeni C sınıfı aracı da sedan olmayacak. Bu minvalde Mevcut G9 SUV ile aynı segmentte rekabet edecek. Her iki araç da aynı sınıfta yarışacak olsa da Gu, CNBC'ye verdiği demecinde model serisinde "aç gözlülüğü minimumda" tutacaklarını söyledi.

Xpeng Başkanı Gu, yeni C-sınıfı model hakkında "Premium ve geniş format konumlandırmasını göz önüne aldığımız zaman, sayı sınırlı olabilir. Bununla beraber, daha önce kapsamadığımız yepyeni bir segmenti hedefliyor olacak." ifadelerini kullandı.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Xpeng'in Çin'den uygun ölçekte araç teslim eden birkaç markadan biri olduğunu belirtmek isteriz. Burada verebileceğimiz en güzel örnek, markanın haziran ayında 100.000 araç sınırını geçtikten sadece sekiz ay sonra 200.000'inci aracını ürettiğini doğrulaması diyebiliriz.