Elektrikli otomobillere olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle hükümetlerin baskısı ve akaryakıt fiyatlarındaki artış hem üreticileri hem de kullanıcıları elektrikli araçları doğru itiyor. Mercedes-Benz de bu doğrultuda elektrikli otomobil gamını çeşitlendirenler arasında. Şirket, geçtiğimiz aylarda tanıttığı tamamen elektrikli EQS SUV’un üretimine başladı.

Yapılan açıklamalara göre yeni EQS SUV’un üretimine ABD’nin Alabama eyaletindeki Vance’de yer alan Mercedes-Benz fabrikasında başlanıldı. Bu fabrikada üretilecek araçlar Avrupa kıtası dahil diğer pazarlara da gönderilecek. Üç kıtadaki 7 elektrikli otomobil fabrikasından biri olan Vance, yıllık 305.000 adet üretim kapasitesine sahip olsa da önümüzdeki yıl bu rakamın üçte biri kadar elektrikli otomobil üretebilir.

Galeri: Mercedes-Benz EQS SUV

Şirketin Alabama’daki fabrikasında içten yanmalı GLS ve GLE’nin üretimlerine devam edilecek. Elektrikli otomobiller ise mevcut hatlara entegre edilerek içten yanmalılarla birlikte üretilecek. Mercedes-Benz üretiminin küresel başkanı Jörg Burzer, açıklamalarında elektrikli otomobil üretim ağlarının yeterli ve hızlı ölçeklendirilebilir olduğunu söyledi.

Son zamanlarda baktığımızda elektrikli otomobil fabrikalarının sayısının giderek arttığını görüyoruz. Özellikle ABD tarafından Ford ve General Motors’un yanı sıra diğer otomobil üreticilerinin de yeni ortaklıklarla elektrikli otomobil fabrikaları kuruyorlar. Peki, sizin düşünceleriniz neler?