Lamborghini son zamanlarda elektrikli otomobillere geçişini hızlandırdı. Ortaya atılanlara göre Huracan ve Aventador’un yeni versiyonları hibrit olacak ve yeni tanıtılacak Urus’un da elektrik desteğine sahip olması bekleniyor. Bu da tamamen içten yanmalı Lamborghini’ler için zamanın daraldığını bizlere gösteriyor.

Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, Autocar ile yaptığı röportajda şirketin ilk tamamen elektrikli modelinin 2028 yılında tanıtılacağını ve 2+2 düzenine sahip olacağını belirtmişti. Dergi, aracın Urus’tan küçük bir crossover ve 1972'den 1979'a kadar satılan son 2+2 gran tourer olan Urraco’nun halefi olacağını tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Biz de tamamen elektrikli İtalyan’ı hayal etmeye çalıştık ve ismini geçtiğimiz günlerde şirket tarafından tescil edilmek istenen Revuelto adını koyduk. Yeni crossover, Terzo Millennio konsepti ile Sián FKP 37’nin karışımı olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Biraz daha küçük yapısı sayesinde arka koltuklarda sınırlı bir diz mesafesi sunan araç, 2+2 düzenine de sahip.

Her ne kadar bu aracın küçük olduğunu söylesek de 2030 civarında tanıtılacak yeni Urus, tamamen elektrikli bir platform üzerinde yükselecek ve daha geniş bir hacim sunacak. Böylece 2030 yıllarına geldiğimizde şirketin ürün gamında sadece elektrikli otomobiller olmuş olacak.