Volvo, uzun zamandır attığı adımlarla kendini elektrikli geleceğe hazırlıyor. Özellikle her geçen gün şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli modellerini artıran şirket, hali hazırda içten yanmalı olarak satılan modellerini de tamamen elektrikli otomobillere dönüştürmekte kararlı. Ortaya atılan iddialara göre şirket, amiral gemisi SUV’u XC90 için patent başvurusunda bulundu.

Son günlerde Worldscoop forumlarında paylaşılan görüntülerin yeni elektrikli XC90’a ait olduğu iddia ediliyor. Her ne kadar bu fotoğrafların kaynaklarını doğrulayamasak da şirketin geçtiğimiz günlerde EXC90 ismini tescil ettirdiğini öğrendik. Bu ismin tescili ardından patent görsellerinin paylaşılması pek de tesadüfe benzemiyor.

Galeri: Yeni Nesil Volvo EXC90 Patent Görselleri

Zaten İsveçli üretici XC90’ın elektrikli bir halefi olacağını ve model adının sesli harfle başlayacağını belirtmişti. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde patent görsellerinin de doğruluk payı oldukça artıyor. Ayrıca genel olarak aracın gövdesine de baktığımızda patentteki görselin XC90’a ait olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aracın ön tarafına baktığımızda ızgaranın üstüne konumlandırılmış ince far grubunu görüyoruz. Dikey olarak yerleştirilen hava girişleri de aracın tasarımını bütünlüyor. Aracın arkasında yer alan stoplar da şirketin Recharge konseptine oldukça benziyor ve ilgi çekici gözüküyor. Ayrıca aracın herhangi bir yerinde egzoz belirtisi bulunmuyor.

Aracın ne zaman tanıtılacağı her ne kadar belli olmasa da geçtiğimiz yıl şirket, 2022’de aracın tanıtılabileceğini belirtmişti. Özellikle tedarik zincirindeki problemlerle birlikte birçok üretici planlarını ertelemek zorunda kaldı. Volvo’nun da bu sıkıntılardan etkilenip etkilenmediğini ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz.