Tesla, elektrikli otomobil sektörünün öncüleri arasında yer alıyor. 2008 yılında kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde ilk otomobilini piyasaya süren ve yıllar içerisinde büyük bir hızla ilerleme kaydeden şirket, dün akşam gerçekleştirilen yıllık Tesla hissedarları toplantısında birkaç hafta önce 3 milyonuncu otomobilini ürettiğini bildirdi.

Bu açıklama Elon Musk tarafından toplantıda yapıldı. Toplantıda Musk, sadece 10 yıl önce şirketin 10.000 adet araç üretebildiğini söyledi. 10 yıl içerisinde yaşanan büyümelerle birlikte üretim konusunda çok büyük bir artış yaşandı. Daha geçtiğimiz günlerde şirketin Fremont, California'daki fabrikasının 2 milyonuncu aracı üretildi.

Galeri: Tesla Giga Shanghai (Tesla Gigafactory 3)

Şirket tarafından paylaşılan büyüme raporlarında her geçen yıl şirketin üretim kapasitesini artırdığını görüyoruz. Son zamanlarda açılan yeni fabrikalarla birlikte şirketin bir başka çılgın hedefi daha bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, bu yılın sonundan itibaren yıllık 2 milyon adet elektrikli aracın üretimini gerçekleştirmek istiyor.

Yayınlanan verilere baktığımızda 2021 yılında şirket, 900.000’den fazla araç üretti. Bu yıl da yüzde 50’lik bir artışla 1.5 milyon araç üretim hedefi bulunuyor. Yeni fabrikaların tamamen aktif olmasıyla yıllık üretim hedefi 2023 itibariyle 2 milyon adede çıkacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Tesla’nın 6 milyon araç üretimine ulaşması ne kadar sürecek?