Dacia Spring geçtiğimiz yıllarda tanıtıldığında çok büyük bir etki uyandırdı. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinden teşvikler alan araç uygun fiyatı sayesinde çok sevildi ve Avrupa pazarını büyük oranda ele geçirdi. Araç ilk Dacia Spring olarak karşımıza çıkmadı. Renault Kwid adıyla ilk kez karşımıza çıkan araç bir süre sonra Renault City K-ZE olarak hayatına devam etti. En son Dacia Spring olarak gelen araca şimdi de Çin'den bir rakip geldi.

Dongfeng, Nano Box ismini verdiği otomobilini Dacia Spring'den esinlenerek tasarlamış. Büyük oranda Spring'e benzeyen araç daha yakışıklı ön tasarımıyla ve lüks hissettiren iç mekanıyla Avrupalı aracı geçmeyi hedefliyor. İç mekanda normal Spring'in aksine 7 inçlik bir dijital gösterge paneliyle 10 inçlik bir multimedya ekranı bizleri karşılıyor.

Galeri: Dongfeng Nano Box

Multimedya ekranın altına yerleştirilmiş klima kumandaları ve şık vites seçicisi aracı farklı gösteriyor. Dongfeng Nano Box güç üniteleri konusunda da kardeşi Spring ile aynı gidiyor. Araçta 27,2 kWh'lik bir batarya bulunuyor ve 45 beygir güç üretebiliyor.

Normalde bu değerler Dacia Spring'de WLTP değerlerine göre 230 km menzil sunabilirken Dongfeng aracının 331 kilometre menzil sunabileceğini söylüyor. Aracın satış fiyatı ise 10.000 doların altında olacak. Bu da Spring'in Avrupa teşvikli fiyatından oldukça az olacağı anlamına geliyor.