Uzun süreli bekleyiş ve kulislerde konuşulan sayısız iddiaların ardından en nihayetinde şarj edilebilir hibrit formatında karşımıza çıkan Lamborghini Urus'u görebildik. Casuslarımızın tarafımıza aktardığı, aşağıda inceleyebileceğiniz bu fotoğraflardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki; elektrikli crossover, Lambo'nun bu yıl için planlandığı çıkışları arasında yer alabilir.

Fotoğrafları incelediğimiz zaman, sürücü tarafındaki arka çamurluktaki ek kanadı görmeden geçemiyoruz. Mat yüzeyli kapı gövdeye yapıştırılmış bir vaziyette karşımıza çıkıyor ki tam da onun arkasında araca takmak için bir yer bulunuyor. 

Galeri: Şarj Edilebilir Hibrit Lamborghini Urus Casus Fotoğrafları

Casuslarımızın gözlemlediği Urus, yakın bir tarihte karşımıza çıkacak olan yenilemesinde gördüğümüzden ziyade, mevcut modelin ön tarafını almaya devam ediyor. Daha önce kulağımıza gelenlere göre şarj edilebilir hibrit Urus, Porsche'nin LK5 motorunu kullanabilir. Kurulumu hatırlatacak olursak, Panamera Turbo S E-Hybrid gibi modellerde bulunan hibrit destekli ikiz turbo 4.0 litrelik V8'in ta kendisinden bahsedebiliriz.

Bahsettiğimiz kurulum, 696 beygir gücü üretebiliyor. Masadaki iddialara göre, Lamborghini'nin gücü yaklaşık 830 beygir gücüne kadar zorlayabileceğine dair doneler de bulunuyor. Her iki ihtimalde de, mevcut Urus'un 647 beygir gücü üreten 4.0 litrelik çift turbo V8'inin üzerinde bir yükseltmeden bahsedebiliriz.

Yenilenen Urus'da, sekiz vitesli şanzımanın mevcut modelden alınmasını bekliyoruz. Standart Urus ve şarj edilebilir hibrite ek olarak, performans odaklı bir modeli de görebileceğimize dair söylentiler dolaşıyor. Şayet bu iddialar doğruysa, yaklaşık 700 beygir gücü üreten, daha sportif görünümlü ve daha hafif bir prototiple karşı karşıya gelebiliriz.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, yenilenmiş Urus'un, Ağustos ayında Pebble Beach Concours d'Elegance'de görücüye çıkabileceğini düşündüğümüzü belirtmek isteriz. Hibrit versiyonun tanıtımının aynı anda mı olacağı yoksa daha sonra mı olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Lamborghini, 2024'ün sonuna kadar markanın tüm ürünlerinde bir şekilde elektrifikasyon sunmayı planlıyor. AB'nin "2035" kararı hatırlatılırsa, bu iyi bir başlangıç olsa gerek...