Elektrikli otomobil üreticisi Fisker, Kasım ayında yeni elektrikli otomobili Ocean’ın üretimine başlamayı planlıyor. Uzun zamandır 37.500 dolarlık otomobil için listede olan kişiler, 250 dolar gibi bir ücret ödeyerek araçlarını beklemeye başlamıştı. Üretimin başlamasına az bir zaman kala şirketten yeni bir talep geldi. Şirket, sırada bekleyenlerden 5.000 dolarlık bir ücret istedi.

Electrec’in raporuna göre Fisker, şu anda sırada olan müşterilerinden yerlerini güçlendirebilmeleri için 5.000 dolarlık iade edilemeyen bir ücret talep etti. Bu talebi alan müşterilerin 7 gün içerisinde parayı şirkete ödemeleri gerekiyor. Ödeme yapan ilk 5.000 kişi Kasım ayında üretimine başlanacak olan ve sadece 5.000 adetler sınırlı olacak Ocean One Launch Edition’a sahip olabilecek.

Galeri: Fisker Ocean

Her şey böyle devam ederse Kasım 2022’de ilk üretim başlayacak ve 5.000 adet otomobil Eylül 2023’e kadar müşterilere teslim edilecek. Yaşanan sıkıntılara ve tedarik zinciri problemlerine baktığımızda bu rakam oldukça iddialı.

Zira Rivian ve Lucid, plandıklarından çok daha yavaş bir şekilde üretimlerini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca GM’in bünyesinde bulunan GMC bile yüzlerce talebe rağmen günde sadece 12 adet Hummer EV üretebiliyor. Eğer Fisker dediklerini yapabilirse elektrikli otomobil pazarında büyük bir yer edinebilir.