Elektrikli otomobillere geçiş süreci tüm dünyada hızlıca ilerliyor. Volkswagen ve diğer otomobil üreticilerinin ardından sıra süper otomobil üreticilerinden Lamborghini ve Ferrari’ye geldi. 2013 yılında LaFerrari ile ilk elektrikli otomobil sürecini adım atan şirket, ortaya çıkan yeni raporlara göre elektrikli otomobiller konusunda kendini daha da fazla geliştirecek.

Şu anda Ferrari’nin SF90 gibi 4 modelinde plug-in-hybrid (şarj edilebilir hibrit) sistemi kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalardan ve raporlardan şirketin ilk tamamen elektrikli modelini 2025 yılında tanıtacağını biliyoruz. Yeni raporlara göre o yıl itibariyle elektrikli otomobil üretimi hızlanacak.

Galeri: Ferrari SF90 Stradale

Geçtiğimiz yıl Ferrari günde 46 araç üreterek yılda 11.155 adet araç üretti. Ortaya çıkan rapora göre 2025’e kadar günlük üretim 65’e çıkacak ve yılda 15.000 araç üretilecek. Bu sayede şirket 2026’da yüzde 38 ile 40 arasında karını artıracak. Ayrıca üretim de yüzde 35 oranında artmış olacak.

Elektrikli otomobil konsepti süper otomobiller için biraz dezavantajlı. Özellikle bataryaların çok ağır olması sebebiyle performansı düşürüyor. Bundan dolayı şirket yeni katı hal pilleri araştırıyor. Ferrari’nin elektrikliye geçiş sürecinin yavaş ilerlemesinin sebebi kurumsal bir yapı içerisinde olmaması. Lamborghini, VW Group bünyesinde yer aldığı için elektrikli otomobillere yapılacak yatırım grup şirketleri arasında paylaştırılabiliyor.

Eğer Ferrari sözünü tutabilirse rakibi Lamborghini’nin önüne geçebilir. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce tamamen elektrikli süper otomobiller mantıklı mı?