Özellikle yapılan yasaklamalar ve anlaşmalarla birlikte birçok otomobil üreticisi elektrikli otomobillere yönelmeye başladı. Bu yönelmeyle birlikte birçok tamamen elektrikli otomobil piyasaya sürüldü. Yapılan yeni çalışmalara göre durum böyle giderse şu anda yüzde 70’lik bir pazar payına sahip Tesla’nın pazar payı 2025’te yüzde 11’lere düşebilir.

Bank of America Merrill Lynch'de otomobil analisti olan John Murphy’nin yaptığı araştırmaya göre Amerikalı otomobil üreticilerinden Ford ve GM, 3 yıl içerisinde yüzde 15’lik pazar payına sahip olacak ve Tesla’yı geride bırakacak. Bu, şirketlerin pazar paylarını yüzde 10 oranında artıracağı anlamına geliyor.

Tesla'nın Tüm Modelleri Supercharger Şarj İstasyonunda

Murphy, Tesla’nın eskisi gibi ürün gamını genişletmediğini ve sabit tasarımlarda kaldığını belirtiyor. Özellikle F-150 Lightning ve Silverado EV gibi otomobil son zamanlarda Tesla’nın önüne geçiyor ve iyi satış rakamlarına ulaşıyor. 

Ayrıca Murphy’e göre Tesla’nın son 10 yıldır piyasada rakip bulamadığı için yükseldiğini savunuyor. Artık diğer otomobil üreticilerinin atağa geçmesiyle önümüzdeki 3 yılın Tesla için kötü olacağını savunuyor.

Özellikle Tesla’nın Cybertruck ve Roadster üretimini sürekli ertelemesi şirkete olan güveni büyük oranda sarstı. Ayrıca Autopilot ile ilgili verilen sözlerin de tutulamamsı birçok kişiyi şirketten soğuttu.

Ford tarafından yapılan açıklamalara göre 2026 yılına kadar şirket dünya genelinde 2 milyona yakın elektrikli otomobil satacak. GM de Kuzey Amerika’da ve Çin’de 2025 yılına kadar 2 milyondan fazla kapasitesi olacağını belirtti.