Elektrikli otomobillerde yeni ÖTV dilimi yolda! Shiftdelete.net'in eline geçen resmi dökümlere göre üç vekilin imzasını taşıyan yeni yasa önerisi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun oylamasına sunuldu. Eğer oylamada onay sağlanırsa, içerisinde TOGG'un da bulunduğu pek çok elektrikli modelde ÖTV dilimleri değişecek.

Bildiğiniz üzere ülkemizde halihazırda elektrikli otomobiller için 3 farklı ÖTV dilimi bulunuyor. Sırasıyla 85 kW, 85-120 kW ve 120 kW üstü olarak belirlenen bu dilimlere bir yenisi daha eklenebilir. Üç vekilin imzasıyla komisyona sunulan bu teklifte 160 kW'lık yeni bir limit belirlenmiş.

Galeri: TOGG SUV Casus Fotoğrafları

Bu yeni teklife göre gücü 160 kW'ı geçmeyen ve özel tüketim vergisi matrahı 700.000 TL'yi aşmayan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlenmiş. Gücü 160 kW'ı geçen fakat fiyatı 750.000 TL'yi aşmayan modeller için ise vergi oranının yüzde 50 olduğu gözlemleniyor. Bu iki seçenek de TOGG'un fiyatlarını etkileyecek.

Fakat durum sadece TOGG için geçerli değil. Ülkemizde şu anda fiyatı 1 milyon TL'nin altında kalan sadece 2 otomobil kalmış durumda. Eğer 160 kW'lık yeni sınır eklenirse, bazı elektrikli modellerin fiyatı da düşüş yaşayacaktır. Örneğin şu anda 1 milyon TL sınırında gezinen Skywell ET5, yüzde 60'lık dilimden yüzde 10'luk dilime düşebilir.

Aynı durum sınırda gezinen pek çok diğer model için de geçerli. Bakalım bu teklif kabul edilecek mi?