Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, son zamanlarda attığı adımlarla birlikte tamamen elektrikli otomobillere yöneliyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir toplantıda şirketin 2025 yılında kadar 15 adet tamamen elektrikli otomobil piyasaya süreceği belirtilmişti. Bu otomobiller arasında elektrikli bir pick-up da bulunuyor. Çekilen yeni görüntüler elektrikli pick-up üzerinde çalışmaların başladığını gösteriyor.

Casuslarımız tarafından çekilen fotoğraflarda Toyota'nın Michigan Teknik Merkezi‘nde test edilen iki adet Rivian R1T görüyoruz. Biri siyah diğer de mavi olan iki araç Teksas plakalarıyla hem tesiste hem de halka açık alanlarda test ediliyor. Bu da bizlere şirketin yeni elektrikli pick-up modelinin R1T’ye benzeyeceğini gösteriyor.

Galeri: Toyota Rivian R1T Test Görüntüleri

Şu anda elektrikli pick-up’ın görsellerine henüz ulaşamadık. Araçların hali hazırda üretildiğini ancak halka açık yollarda test edilmediğini düşünüyoruz. Şirketin rakip araçları test etmesi projenin güçlü adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

Toyota’nın bu alanda elini çabuk tutması gerekiyor. Özellikle Rivian R1T ve F-150 Lightning’e ABD’de büyük talep olması birçok otomobil üreticisini heyecanlandı. Özellikle Volkswagen, bu alandaki fırsatları görünce ABD’de elektrikli pick-up satması için Scout markasını tekrardan canlandırdı. 

Birkaç ay içerisinde Toyota’nın elektrikli pick-up modelinin halka açık yerlerde test edilmeye başlanacağını ve casus fotoğrafların elimize ulaşacağını düşünüyoruz.