Hazırlayan: Arda Korkmaz

Geçtiğimiz aylarda Tesla, Almanya’daki Giga Berlin fabrikasının açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirmişti. Açılıştan sonra bu fabrikada şirketin Model 3 ve Model Y otomobillerini üreteceği açıklanmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre fabrikada üretilen Model Y Performance otomobillerinin teslimatları ertelenmeye başladı. Bu karar, geçtiğimiz günlerde Tesla'nın Giga Berlin’de haftada 1.000 adet Model Y üretimi yaptığını açıklamasından sonra geldi.

Müşterilerden gelen sayısız raporlara ve bilgilere şirket, fabrikada üretimi yapılan araçların teslimatlarının bazılarını iptal ediyor veya erteliyor. Her ne kadar şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da büyük ihtimalle üretilen araçlarda bazı sorunlar bulunuyor. Genellikle şirketler üretim kapasitelerini büyük oranda arttırdığında bu tarz hatalarda meydana gelebiliyor.

Galeri: Tesla Model Y

Bazı müşteriler tarafından yapılan açıklamalarda problemin motor tarafında gerçekleştiği belirtiliyor. Bu hata yüzünden Tesla teslimatları durdurmuş olabilir. Bundan dolayı müşterilerin oldukça uzun süre beklemesi öngörülüyor.

Drive Tesla tarafından yapılan açıklamalara Norveç’teki bir müşterinin aracı teslim aldıktan sonra sıkıntılar yaşadığını ve aracın sürülemediği belirtti. Bu durum şirketin problemi yazılımla değil fiziksel olarak düzeltmesi gerektiğini bizlere gösteriyor. Önümüzdeki günlerde şirketin Giga Berlin’de üretilen Tesla Model Y araçlarıyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.