İngiliz elektrikli otomobil üreticisi McMurtry, ilgi çekici bir işe imza atmaya hazırlanıyor. 2021 Goodwood Hız Festivali'ne Spéirling adı verilen model ile katılan üretici, bu sene aynı model ile efsanevi tırmanış parkuru rekorunu kırmak istiyor.

Tek koltuklu McMurtry Spéirling, tamamen elektrikli yapısıyla Bugatti Chiron'dan daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Hatta McMurtry Automotive'in verilerine göre aracın 0-97 km/sa hızlanması sadece 1.5 saniye sürüyor. Azami hız ise 241 km/sa ile sınırlandırılmış.

Galeri: McMurtry Spéirling, Goodwood'da

McMurtry Automotive, aracın teknik verilerini açıklamaktan çekiniyor. Fakat yapılan basın açıklamasında aracın güç/ağırlık oranının 1.000 bg/1 Ton olduğu belirtilmiş. Modelin 1.000 kilogramın altında bir ağırlığa sahip olduğunu da belirtelim.

Spéirling'i özel kılan detaylar ise aracın altında karşımıza çıkıyor. İkili fan sistemi ile aracın altında kalan havayı dışarıya çeken bu fanlar, istenildiği takdirde aracın ağırlığının iki katı kadar yere basma kuvveti üretmesine olanak sağlıyor. Öyle ki 200 km/sa hızda Spéirling, F1 araçlarından daha fazla yere basma kuvveti üretiyor.

Bu sebeple aracın direksiyonuna da eski F1 pilotu Max Chilton geçecek. Chilton, Spéirling'in üretiminde söz sahibi olduğu gibi rekoru kıran isim olmak da istiyor.

Spéirling rekoru kırmak için, Volkswagen I.D. R'ın 39.9 saniyelik süresini geçmek zorunda.