Hyundai'nin EV sahnesindeki en büyük aktörlerinden biri olacak olan Ioniq 6 hakkında yayınlanan yeni bir rapora bakılırsa, kendisini bu yıl 14 Temmuz'da Busan Otomobil Fuarı sırasında küresel çıkışını yaparken görebiliriz. Belirtmek isteriz ki bu bilgi, otomobil üreticisinin kendisinden değil, Güney Kore menşeili TheKoreanCarBlog'dan geliyor.

Normal şartlarda Ioniq 6'nın Mart veya Nisan ayında piyasaya sürülmesi gerekiyordu fakat bazı parçalarda yapılan son dakika değişikliklerden mütevellit, Hyundai, lansmanı ertelemişti. Hyundai Yönetim Kurulu Başkanı Chung Eui-sun, elektrikli sedan piyasaya sürülmeye hazır olmadan önce düzenlemelerin yapılmasını bizzat kendisi istedi. Bahsi geçen bu değişikliklerin daha aerodinamik olarak optimize edilmiş bir şekil ve tek bir şarjla ekstra menzil için ön ve arka tamponda yapıldığı bildiriliyor. 

Galeri: 2022 Hyundai Ioniq 6 Resmi Olmayan Render'ları

Şu zamana kadar öğrendiklerimizden yola çıkarak belirtebiliriz ki, Ioniq 6, 2020'deki Prophecy konseptinden ilham alan bir tasarım felsefesi ile karşımıza çıkacak. Otomobil üreticisi, bu durumu, konseptin görünüşüne karşılık olarak gelen "Electrified Streamliner" mottosu ile tanımlıyor. Üretim modelinin tasarımının 2020'deki prototip ile karşılaştırıldığı zaman daha hafif olacağını belirtmekte de fayda var.

Ioniq 5 ve Kia EV6 ile paylaşılan E-GMP platformunu kullanan Ioniq 6, 77.4 kW/sa pil takımı kullanarak karşımıza çıkacak. Kendisi ile ilgili, yaklaşık 303 beygir gücü üreten çift motorlu bir varyantın geliştirilme aşamasında olduğu hakkında duyumlar var. Hyundai'nin EV6 GT ile 581 beygirlik elektrikli güç aktarma organını paylaşan bir N performans versiyonu yapabilme ihtimali ise hala geçerliliğini koruyor.