Efsanevi McLaren F1 tasarımcısı tarafından kurulan ve adını da ondan alan otomobil üreticisi Gordon Murray Automotive, iki süper otomobiliyle adeta kamuoyunu çılgına çevirmişti. Hem T.50 hem de T.33'ün her ikisi de eski tarz yanmalı spor otomobiller olarak karşımıza çıkıyor ki her ikisi de şimdiden satıldı. Bundan sonraki ürünleriyle birlikte firma, iki tamamen elektrikli spor otomobili ile karşımıza çıkacak.

Henüz şirketten resmi bir açıklama olmasa da, Gordon Murray kısa süre önce Autocar'a verdiği demecinde, iki SUV'nin de "menzil kaygısı ve araç dinamikleri hakkındaki düşüncelerimizi değiştireceğini" ifade etti. Bu açıklamaları değerlendirmek için henüz çok erken ancak öyle söyleyebiliriz ki bu potansiyel otomobiller T.50 ve T.33 ile aynı temeli alacak gibi duruyor. 

Galeri: Gordon Murray T.33

Her ne kadar teknik detaylar çok kısıtlı olsa da,  Murray en azından iki SUV ile ilgili bazı bilgileri verdi. Yeni modellerden biri dört yolcu kapasiteli önden çekişli olacakken, daha pahalı olan, beş koltuklu dört tekerlekten çekişli bir model de karşımıza çıkacak. Her iki EV SUV de uygun fiyatlı ve mümkün olduğunca hafif olacak.

Murray, Autocar'a yaptığı açıklamada, "Rutin olarak 2.5 ton ağırlığındaki aile otomobillerine sahip olmak doğru olamaz, ancak herkes OEM'lerin yaptığı gibi bir şeye odaklanıyor. Biz bunun daha iyi bir yol olduğunu düşünüyoruz,” ifadelerini kullanıyor. Her iki yeni ürün de iStream üretim yöntemine göre üretileceğini belirtelim. Montajın, Gordon Murray Group'un yeni beş yıllık genişleme planına 377 milyon $ yatırım yaptığı Windlesham, İngiltere'de yapılması masada konuşulan bilgiler arasında.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, markanın bugüne kadarki en kullanıcı dostu olan T.33 ile ilgili bazı bilgileri paylaşmak isteriz. Günlük kullanıma uygun olarak tasarlanan bu güzellik, gücü arka tekerlekleri ileterek 3.9 litrelik bir V12 sayesinde 613 beygir gücü üretebiliyor.