Merakla beklediğimiz yeni DeLorean modelinin örtüsü resmen kaldırıldı. Alpha5 isimli elektrikli konsept, markanın geleceğini temsil ediyor. Modern tasarımı ile dikkat çeken Alpha5'in DMC-12 ile tek bağlantısı ise maalesef martı kanat kapı tasarımı olmuş. Orijinal modelden oldukça uzak kalan Alpha5'e sadece şunu söyleyebiliyoruz...

Fakat markanın bir kez daha yaşamasını istiyorsak bu değişime göz yummak zorundayız. Yuvarlak hatları ile selefinden çok daha aerodinamik bir yapıya kavuşan Alpha5, çift renkte alınabilecek gövdesi ile dikkat çekecek. Evet, alınabilecek!

Galeri: DeLorean Alpha5

Devasa martı kanat kapılar açıldığında, dört koltuklu kabinin tamamına erişim sağlıyor. Güncel EV modelleri gibi şık ve modern bir tasarım dili kullanan Alpha5, teknoloji konusunda da elini korkak alıştırmayacak. Geniş bir dijital gösterge paneli ve günümüz EV'lerinden tanıdığımız dik multimedya ekranı tasarımı bu bölgede dikkat çeken detaylardan.

DeLorean modelin teknik verilerini ise paylaşmaktan çekiniyor. Fakat açıklamaya göre Alpha5'in 0-100 km/sa hızlanması yaklaşık 3.6 saniye sürecek. Azami hızı elektronik olarak 241 km/sa seviyesine kilitlenen model, 100 kWh'lik bataryası ile de 483 km menzil sunacak. DeLorean'ın bu açıklamalarda "giriş seviyesi model" ifadesini kullandığının da altını çizelim. Yani modelin performanslı versiyonları da yolda gibi görünüyor.

Selefinden oldukça büyük olan modelin sürtünme katsayısı da 0.23 olarak ölçülmüş. Sadece 88 adet üretilecek Alpha5'in, V8 motorlu bir versiyonu da kısa sürede aramıza katılacak. DeLorean, genişleteceği ürün gamında bir de hidrojenli SUV bulunduracak.