Volkswagen ve Mahindra'dan ortak olarak gelen açıklamaya göre Hintli otomobil üreticisi Mahindra (pick-up ve ticari araçlarıyla daha çok tanınıyor), Volkswagen'in elektrikli araç platformu MEB'in bazı komponentlerini kullanacak.

Anladığımız kadarıyla Mahindra, kendi elektrikli araç platformunu kurmaya çalışıyor. Firmanın bu noktada VW'nin MEB platformundan destek alacak olması da o yeni platformun MEB'e büyük benzerlik göstereceği anlamına geliyor.

Hatta duyumlarımıza göre bu yeni platform, MEB'in elektrik motorları, batarya sistemi ve hatta batarya hücrelerine kadar ortaklık gösterebilir. Basın bülteninden, Mahindra'nın bu yeni elektrikli araç platformunun "Born Electric Platform" olarak adlandırılacağını da öğreniyoruz. 

Bahsi geçen bu platform anlaşmasının ek detaylarının olup olmayacağı noktasında henüz bilgi yok iken, anlaşmanın 2022'nin sonlarında tamamlanması bekleniyor.

Volkswagen'in elektrikli araç platformu MEB, oldukça modüler bir yapıya sahip olduğu için de birçok farklı araç türünde kullanılabiliyor. Bu platform yakın zamanda Volkswagen grubu markaları dışında Ford tarafından da 2 tamamen elektrikli model üzerinde kullanılacak.

1945'te tarım araçları odaklı olarak kurulmuş bir otomotiv firması olan Mahindra'nın, ekonomisi çok da iyi olmayan Hindistan'da bu gibi atılımlar yapması da oldukça başarılı hamleler olarak görünüyor. Firmanın bu platform ile hangi türde bir elektrikli otomobil ile başlangıç yapacağı ise henüz merak konusu.