Geride bıraktığımız yıllarda MPV türü aile araçlarını tercih eden birçok sürücü, son dönemlerde crossover ve SUV modellere yönelmiş durumda. Renault da bu trend doğrultusunda MPV modelleri yerine SUV'ler getirmeye veya onları SUV'ye evrimleştirmeye başladı.

Firma şimdi de geçtiğimiz günlerde bir ipucu (teaser) videosunu yayınladığı Scenic Vision adlı konsept modelinin yeni bir videosunu yayınladı. Daha önceki ipucu videosunda tamamını göremediğimiz aracı bu video ile birlikte görme fırsatı yakaladık.

Renault Scenic Vision Concept

Aracın ismine tezat olarak, daha önceki Scenic modelleri ile pek benzerliği olmadığını da görüyoruz. Bu farklılık sadece tasarım farkıyla sınırlı kalmayıp, motor anlamında da geçerli oluyor. Çünkü bu araçta içten yanmalı bir motor bulunmayacak.

Renault Scenic Vision Concept

Bu yeni tanıtım videosunun ilk 45 saniyesinde Renault'nun geçmiş modellerine atıflar yapılırken, "otomobilleri değiştirelim" sloganıyla Scenic Vision konsepti kadraja giriyor. B sütunu bulunmayan konsept aracın sürücüsü, araca camın kenarındaki parmak izi sensörü ile giriş yapıyor. Ardından kapıların ters açılan (intihar kapısı/suicide door) denilen kapı türünde olduğunu görüyoruz.

Renault Scenic Vision Concept

Sürücünün araca binmesiyle birlikte birtakım göstergelerin sürücüye dönmesi şeklinde bir animasyon da dikkatimizi çekiyor. Buna ek olarak direksiyon simidinin standart bir direksiyon değil de bir lövye türünde olduğunu görüyoruz. Videonun devamında "Renault Safety Coach güvenlik donanımları sayesinde kazalarda %70 azalma" sloganını da görüyoruz. Dikkat çekici bir başka slogan ise "batarya dahil %95 geri dönüştürülebilir malzeme kullanımı" oluyor.

Renault Scenic Vision Concept

Tasarım anlamında Megane E-Tech modelinden büyük benzerlikler taşıyan Scenic Vision'ın motor sistemi de o araçtan geliyor. Yani araçta 215 beygirlik, ön kısma konumlandırılmış bir elektrik motoru mevcut. Bu motora 40 kWh kapasitede bir batarya paketi de eşlik ediyor. Bu batarya paketi, Megane E-Tech'in 2 batarya paketinden ufak olanına tekabül ediyor. Bunun sebebi ise Scenic Vision'da araç üzerinde bir de 16 kW'lık hidrojen yakıt hücresi bulunması şeklinde.

Renault, elektrik & hidrojen kombinasyonu olan bu sistemi H2-Tech olarak adlandırıyor. Bu sistem, aracın 40 kWh bataryalı diğer araçlara göre 2 kat daha fazla menzile sahip olmasını sağlıyor.

Fazlasıyla yenilikçi bir tasarıma, yenilikçi teknolojilere ve çevreci malzemelere sahip bu crossover modelin seri üretim versiyonunun 2024 yılında tanıtılması bekleniyor. Yani eski yıllarda bir aile arabası olan Scenic modeli, bir hayli değişmiş olan yeni hâliyle o tarihlerde karşımızda olacak.

Galeri: Renault Scenic Vision Concept