Mercedes, yeni nesil GLC-Serisi'ni 1 Haziran'da tanıtacağını resmen doğruladı. Bu çıkış tarihine iliştirilmiş şekilde gelen teaser görseller çok fazla detay göstermiyor olsa da aracın arka kısmını inceleme fırsatı buluyoruz. Tasarım detaylarını yeni C-Serisi'nden alacak olan model, platformunu da sedan kardeşi ile paylaşıyor.

Alman üreticinin açıklamalarına göre GLC-Serisi içerisinde tamamen dijital bir kokpit tasarımı kullanılacak. Hatta Mercedes, standart donanım konusunda sınırları aştığının da altını çiziyor. Buna ek olarak yeni GLC-Serisi'nde kabin hacminin büyüyeceğine ve konforun artacağına da değiniyor üretici.

Galeri: 2022 Mercedes-Benz GLC Serisi Teaser

GLC-Serisi, platform kardeşinden motor seçeneklerini de ödünç alacak. Bu da modelin elektrikli ünitelere merhaba diyeceği anlamına geliyor -ki bizi asıl ilgilendiren durum burada karşımıza çıkıyor. Hem yarı hem de şarj edilebilir hibrit destekli motorlara sahip olacak model, bu motorları da farklı çıkış ve menzil seçenekleri ile sunacak. Mercedes'in açıklamalarına göre PHEV modellerin menzilleri 100 km ve 238 km arasında değişecek.

Genel anlamda büyüyecek olan modelin çok daha konforlu bir kabin sunacağını belirtmiştik. Fakat konforu artırmak adına standart olarak gelecek 4Matic sistemine ek olarak 4WS sistemi de opsiyon listesinde alıcılarını bekliyor olacak. Havalı süspansiyon gibi detaylar da aynı opsiyon listesinde karşımıza çıkıyor.

Mercedes, GLC ailesinin AMG versiyonları üzerinde de çalışıyor. Fakat 1 Haziran'da gerçekleşecek tanıtım esnasında bu performanslı versiyonları görmeyi beklemeyin. Buna ek olarak Mercedes'in tamamen elektrikli EQC SUV modelini de geliştirdiğini hatırlatalım.