Son yıllarda ülkemizde vites yükselten MG, ürün gamına yeni bir ürün daha eklemeye hazırlanıyor. MG4 adını alacak elektrikli hatchback'e dair ilk teaser görüntüler resmen paylaşıldı. Yakışıklı hatchback model, 2022 yılının son çeyreğinde piyasada olacak.

Teaser görüntülerde MG logolu çift renkli jantlar ve elektrikli otomobiller arasında bir norm haline gelen tek parça stop tasarımını görebiliyoruz. "İnce bir tül" ile gizlenen modelin agresif bir duruşa sahip olduğu da görülebiliyor.

Galeri: MG 4 Teaser'ları

İnternet sayesinde keşfettiğimiz patent başvuruları ise elimize çok daha fazla bilgi veriyor. Öncelikle MG4 bir hatchback olarak adlandırılıyor olsa da genel tasarımının SUV'yi andırdığı kesin. Keskin görünümlü far takımları ve kaslı kaput tasarımı, ön kısımda dikkat çeken detaylar arasında.

MG4 Patent Başvurusu
MG4 Patent Başvurusu

Arka kısımda ise stopların neredeyse C sütununa kadar uzadığı dikkatimizi çekiyor. Tavana monte spoiler ile aracın aerodinamik yapısını artıracak MG, EV modellerde sık rastladığımız hemzemin kapı kollarından ise uzak duracak.

Şimdilik aracın uzunluğunun 4.3 metre olacağını biliyoruz -ki bu da kendisini Volkswagen ID.3 ve Nissan Leaf ile direkt rakip kılıyor. Yılın dördüncü çeyreğinde tanıtılacak modelin detaylarını ilerleyen aylarda öğreneceğimize inanıyoruz.

Bir diğer önemli ve dikkat çekici detay ise aracın lansmanı olacak. Aldığımız bilgilere göre modelin Türkiye lansmanı, Avrupa ile aynı anda gerçekleştirilecek. Bu da MG'nin ülkemizdeki varlığını daha da güçlendireceği anlamına geliyor.