Toyota, tarihler Aralık 2021'i gösterdiği zaman, yeni ve elektrikli bir araç üzerinde çalıştığını kamuoyu ile paylaşmıştı. Kulislerde şok etkisi yaratan açıklamanın ardından, bazı Lexus rozetli modellere de rastlamıştık. Şimdi ise Lexus, söz konusu araç ile ilgili çalışmaların devam ettiğini gösteren bazı fotoğraflar yayınladı.

Aşağıdaki galeride inceleyebileceğiniz Lexus'un yeni spor otomobilini her açıdan görmek mümkün. Kendisine yan taraftan baktığımız zaman, iki kişilik aracın oldukça uzun ve yere yakın bir duruşu olduğunu gördük. Biraz Supra'yı hatırlattı bize. 

Galeri: Lexus Yeni Elektrikli Spor Aracı

Bu arada ilginç bir detay var. Lexus, yukarıda gördüğümüz bu araca bir "konsept" demiyor. Marka, onu kendi içerisinde "geleceğin elektrikli spor otomobili" ya da "yeni nesil spor otomobil olarak" adlandırıyor. Kendisinin güç aktarma organları hakkında henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Lexus kanadından gelen açıklamalara göre, kendisinin 0'dan 100 km/sa hızlanması iki saniyenin altında olacakmış.

Şüphesiz çok etkileyici bir şey olurdu bu. Dolayısıyla kendisine spor otomobil demek ne kadar doğru bilmiyoruz, çünkü bu hiper otomobil seviyesine daha yakın bir istatistik. Şayet kendisi böyle bir hızlanmaya sahip olacaksa, dört tekerlekten çekişli olarak karşımıza çıkacaktır. Aracın menzili hakkında da bazı duyumlar aldık ve onları paylaşmadan geçmek istemiyoruz. Duyduklarımıza göre, kendisinin 643 kilometrenin üzerinde bir menzili olacakmış.

Haberimizin sonlarına doğru gelirken, Lexus'un 2030 yılına kadar geniş bir EV portföyüne sahip olmak istediğini tekrar hatırlatalım. Burada gördüğümüz örnek de zaten bu planın bir parçası...