Volvo için son zamanlarda duyduğumuz en ilginç iddialardan biri Automotive News'den geldi. Yayınlanan rapora göre, Volvo'nun 2025'in başlarından itibaren Güney Carolina'daki fabrikasında tamamen elektrikli yeni bir crossover üretmeye başlama durumu mevcut. Detayları hep birlikte yakından inceleyelim.

Automotive News, şirketin planlarını bilen iki kaynaktan alıntı yaparak, kod adı V546 olan yeni crossover'ın Volvo'nun serisinde XC60 ve XC90 arasında yer alacağının altını çiziyor. Ayrıca bu yeni crossover, yeni bir elektrikli platform kullanıp gelişmiş sürücü destek sistemlerine de sahip olacak.

Galeri: Volvo Concept Recharge

Kulislerde bomba etkisi yaratan bu haber, Volvo ve Polestar'ın küçük elektrikli modeller geliştirdiğine dair daha önceki söylentilerin ardından geldi. Tesadüf mü bilemiyoruz ancak zannetmiyoruz. Yeni modelin Volvo'nun Concept Recharge crossover modelinden stil ipuçlarını ilham alacağı da bahsedebileceğimiz şeylerin arasında yer alıyor.

Volvo en nihayetinde 2030 yılından sonraki süreçte ürün gamını tamamen elektrikli otomobillerle doldurmak istiyor.  Önlerinde bulunan on yılın ortasına kadar satışlarının en az yarısının da tamamen EV olmasını isteyen markanın bundan sonraki hareketini tahmin etmek neredeyse imkansız. Kulislerde bahsi geçen bu konuşmanın gerçekleştiğini hemen görebiliriz. Belki de uzun bir süre boyunca görmeyeceğiz. Tek bildiğimiz şey bu dar süre aralığında çok fazla mesai yapmaları gerektiği.