Mazda, nihayet CX-60 için bir teaser fotoğraf ve video yayınlayarak kendisinin resmi çıkışı için ateşi yaktı. Geçen yılın ekim ayında açıklanan ve uzun zamandır kulislerin ana gündeminde kalmayı başaran CX-60, Avrupa dahil Japonya ve diğer pazarlara da geliyor. ABD için ise ihtimal yok.

CX-60'ı yalnızca geçtiğimiz kasım ayında görme şansımız olmuştu. Buradaki teaser görüntüsü ile karşılaştırdığımız zaman arada oldukça fazla benzerlik gördük. Öyle ki orada gördüğümüz ve ön ızgaranın bir parçası olacak LED gündüz yanan farlar burada da aynı şekilde duruyor.

Mazda, 2022 CX-60'ı en azından Avrupa için dört silindirli 2.5 litrelik benzinli motorla elektrik motorunu harmanlayan bir şarj edilebilir hibrit güç aktarma organı ile satmak istiyor. SUV için masada olan beygir gücünün ise 300'ü bulduğu belirtiliyor. Kendisinin gurur duyacağı bir özelliği de var: Şirketin Avrupa'daki ilk şarj edilebilir hibrit modeli. Sonrasında onu CX-80 izleyecek.

Bahsettiğimiz her iki büyük SUV'nin de önümüzdeki iki yıl içinde Avrupa'da satışa çıkması gündemde diyebiliriz. Yukarıda CX-60'ın ABD'ye gelmeyeceğini söylemiştik, bunun yerine üç sıralı bir CX-90'ın gelme ihtimali en azından orası için çok daha fazla. Bu ürünler sadece PHEV güç aktarma organlarına değil, aynı zamanda hafif hibrit kuruluma sahip yeni bir sıralı altılı benzinli ve dizel motor ailesini de barındırarak tasarlanıyor.